fallback

Бургас иска законови промени и пари за безопасни пътища

Предложенията ще бъдат насочени към спешна промяна на законодателната уредба с цел максимално рестриктивно отношение към нарушителите на ЗДП, особено към тези с повече от едно нарушение

09:50 | 18.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

До края на седмицата Община Бургас, Областна управа - Бургас, ОДП - Бургас и местната институция на омбудсмана ще внесат предложения за конкретни промени в Закона за движение по пътищата (ЗДП). За бързото им разглеждане в постоянните парламентарни комисии ще съдействат новите бургаски депутати, смятат от местната администрация.

Предложенията ще бъдат насочени към спешна промяна на законодателната уредба с цел максимално рестриктивно отношение към нарушителите на ЗДП, особено към тези с повече от едно нарушение.

Като най-важен момент от инициативата в общината освен това посочват общото настояване за включване в държавните капиталови разходи за следващата година на средства за довършване на мантинелите по път Е-87, който е част от републиканската пътна мрежа, за старт на изграждането на детелината Бургас-Средец-Созопол и малкия обход на Бургас, както и средства за проектиране на големия обход.

Община Бургас пък се ангажира да вземе мерки за допълнително обезопасяване на пътната инфраструктура върху своята територия, а средствата за това да бъдат включени в капиталовата й програма за 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 18.08.09 г.
fallback