fallback

Монбат коригира горната граница на обратно изкупуване на 8 лева

Промяната в максималната цена на обратно изкупуване е поради покачването на цените на акциите на дружеството през последните няколко дни и достигане на максималната цена за обратно изкупуване, която бе 6 лева

17:14 | 13.08.09 г.

Управителният съвет на Монбат АД е взел решение за промяна в параметрите на обратно изкупуване, а именно увеличаване на горната граница на цената на обратно изкупуване на акции от капитала на дружеството, съобщи акумулаторният производител чрез Бюлетин Investor.bg.

Считано от 14 август максималната цена на обратно изкупуване на останалата част от акциите, подлежащи на обратно изкупуване по шеста процедура, а именно 202 640 броя акции, се коригира на 8 лева.

Промяната в максималната цена на обратно изкупуване е поради покачването на цените на акциите на дружеството през последните няколко дни и достигане на максималната цена за обратно изкупуване, която бе 6 лева. Минималната цена по настоящата процедура е 4 лева, а обект на обратно изкупуване са до 285 000 броя акции.

По шестата процедура по обратно изкупуване са изкупени общо 82 360 броя акции от 18 юни до 13 август.

Към 31 юли средната цена на обратно изкупуване на всичките 962 327 броя акции до него момент е 5,95 лева, в резултат на което Монбат вече е на печалба от процедурите по обратно изкупуване, тъй като днес акциите му затвориха при цена 6,5 лева.

„Не бива да ви притесняват изхарчените близо 5 млн. лв., защото дружеството стои изключително стабилно финансово. Обратното изкупуване помогна за ликвидността, за стабилизиране на цената, което доведе до открояването на Монбат като едно от малкото дружества, чиято пазарна цена на акциите не падна под емисионната“, каза миналия месец пред акционери председателят на УС на Монбат Атанас Бобоков.

Пазарната капитализация на акумулаторният производител се покачи днес със 6,6 на сто.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:31 | 13.09.22 г.
fallback