fallback

Преразглеждат водените политики на пазара на труда

В Националния план за действие по заетостта за 2009 г. са включени и се осъществяват 24 национални и 38 регионални програми и 24 мерки по Закона за насърчаване на заетостта

11:20 | 05.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството ще преразгледа програмите и мерките на активната политика на пазара на труда, за да се постигне по-голям ефект от прилагането им съобщиха от правителствената информационна служба.

Кабинетът ще предложи на Икономическия и социален съвет (ИСС) да направи до края на септември анализ на програмите в Националния план за действие по заетостта, включително ОП „Развитие на човешките ресурси“, проекта „Красива България“ и Социално-инвестиционния фонд в Република България, след което ще излезе с окончателно решение.

Предложението е на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, според когото нарастването на регистрираната безработица (в края юни тя достигна 7,29 на сто) и увеличаването на съкращенията на безработни и служители изискват взимането на адекватни мерки.

В Националния план за действие по заетостта за 2009 г. са включени и се осъществяват 24 национални и 38 регионални програми и 24 мерки по Закона за насърчаване на заетостта. За изпълнението им от държавния бюджет са отделени 190 млн. лв. С тях е планирано да бъде осигурена субсидирана заетост на 87 891 безработни и обучение на 20 012 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:09 | 27.08.22 г.
fallback