fallback

Социалният министър с трима заместници

Засега са ясни имената само на двама от тях

12:35 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов представи днес част от новия си политически кабинет. Той обяви, че ще има трима заместници.

Единият от тях е Валентина Симеонова. Под нейно ръководство ще бъдат Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за хора с увреждания и Социалноинвестиционния фонд по проекта „Социално включване“.

Министър Младенов заяви, че Симеонова е с дългогодишен опит в областта на политиките за деца и социални услуги, придобит като заместник-кмет по образованието и социалните дейности на район „Слатина“ и като директор на дирекция в Държавната агенция за закрила на детето.

Вторият заместник-министър е Красимир Попов, който ще поеме политиката по европейските програми и проекти. Той ще отговаря за Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, политиката на пазара на труда, както и за международната дейност на МТСП. Под ръководството на Попов ще бъдат Агенцията по заетостта и проект „Красива България“.

Попов е бил пълноправен член на Комитета на Европейския социален фонд, в качеството си на представител на България. Преди това е бил директор на дирекция „Европейски фондове и международни програми“ в МТСП.

Третият заместник-министър ще бъде ясен до няколко дни, каза министър Младенов. Той уточни, че третият му заместник ще отговаря за индустриалните отношения, социалния диалог и социалното осигуряване.

За началник на кабинета на министъра е определен юристът Димитър Марков. Последната му длъжност е била директор на правната дирекция в Главната инспекция по труда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:36 | 08.09.22 г.
fallback