fallback

Преглед на печата за 4 август

08:25 | 04.08.09 г.
Автор - снимка
Създател

33 000 дка са скандалните заменки по морето

в. Новинар

33 000 декара от Държавния горски фонд са незаконните заменки, като терените са разменени за апетитни места в комплексите около българското Черноморие и планинските курорти от 2003 година досега. Това заяви в понеделник Георги Костов, председател на Държавната агенция по горите. Според Костов значителна част от тези земи са препродадени на по-малки парчета и не може да се направи съвсем точна сметка. По думите му е упражняван натиск както от бившия шеф на агенцията Стефан Юруков, така и от хора на по-високи постове за извършването на определени замени.

Доклад на европейска фондация: Българите работят много, но... лошо

в. Дневник

Средностатистическият служител в България е работил 1832 часа през 2008 г., или с 90 часа повече от колегите си от другите страни от Европейския съюз (ЕС). Освен че официално е бил зает служебно повече от 10 работни дни, е ползвал и по-малко дни платен отпуск. Въпреки това българският работник изостава близо три пъти от производителността в ЕС, а покупателната му способност е едва 40 на сто от средната за общността, показват данните на Евростат. Това показва доклад на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд.

Още по-драстична е разликата спрямо работниците от старите страни членки, в сравнение с които българите се трудят с около 150 часа, или с близо над един месец повече на година.

Прокуратурата проверява шеф на еврофондове

в. Дневник

Звеното за борба с евроизмамите във Върховната касационна прокуратура проверява за злоупотреба със служебно положение Ивет Жаблянова, шеф на дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в Министерството на икономиката. Заедно с нея е разследван и Станимир Бързашки, директор на Агенцията за малки и средни предприятия, съобщиха от държавното обвинение. Проверката е образувана по сигнал на бенефициенти по оперативната програма "Конкурентоспособност". 

Ремонтират алтернативен маршрут до Дунав мост

в. Стандарт

Алтернативният маршрут за Дунав мост по бул. "Тутракан" в Русе ще се реконструира по трансграничен проект с румънския град Кълъраш, съобщиха днес от кметската управа. Общината е водещ партньор по разработката "Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейския коридор № 9", която се финансира с 7 999 476 евро по еврофондове. Срокът на работа е 30 месеца. В 2,316 км участък по булеварда ще се повдигне нивото му и ще се увеличат лентите за движение на автомобили.

С живи вериги бранят имоти на длъжници

в. Стандарт

Националната асоциация на българския бизнес подхваща втора национална подписка в защита на потребителите на банкови услуги - граждани и фирми. Това обяви в Добрич нейният председател Светлозар Николов. Сред нещата, които ще предприемем е и защитата на получателите на кредити от банките, които им изземват имотите чрез съдия-изпълнители. Там където се наложи, дори ще правим живи вериги, за да не предаваме във владение имота на кредиполучателя. Ние не искаме банките да ни опростят дълговете. Ние искаме като във всички европейски страни от ЕС банките да намалят лихвените нива, за да можем да си плащаме" - каза още Николов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:12 | 12.09.22 г.
fallback