fallback

Авария на газопровод край София, 33 фирми без газ за кратко

Без подаване на природен газ са останали „Топлофикация София“, „Радомир Метал Индъстрийз“ АД, „Лакпром“ АД, „Галко“ АД и др.

15:08 | 31.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Вчера в 12,40 часа е установено изтичане на газ на връзката между магистрален газопровод и краново отклонение Чепинци край София, съобщиха от „Български Енергиен Холдинг” (БЕХ) ЕАД.

В момента специалистите на дъщерното дружество на БЕХ - „Булгартрансгаз” ЕАД, установяват причините за възникването на аварията и са предприели необходимите спешни мерки за отстраняването й, като дотогава „Булгартрансгаз“ няма да захранва този участък.

Вече са уведомени всички потребители в района и са уточнени необходимите мерки във връзка с временното спиране на подаването на природен газ. Предвижданията са до края на деня аварията да бъде отстранена и да започне и възстановяване на газоподаването.

От Булгаргаз приканват засегнатите фирми-потребители да предприемат необходимите мерки за осигуряване безопасната работа на съоръженията си и при нужда да преминат на резервно гориво.

За Investor.bg от БЕХ уточниха, че без подаване на природен газ са останали около 33 фирми в района, между които част от „Топлофикация София“, „Радомир Метал Индъстрийз“ АД, „Лакпром“ АД, „Галко“ АД и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:54 | 14.09.22 г.
fallback