fallback

Дянков предложи за свои заместници Ана Михайлова и Владислав Горанов

Финансовият министър лично ще ръководи ресора, свързан с приходната част на държавния бюджет

15:35 | 30.07.09 г.

Министърът на финансите Симеон Дянков предложи днес на министър-председателя Бойко Борисов за свои заместници Ана Михайлова и Владислав Горанов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на финансите.

Ана Владиславова Михайлова (32 г.) е предложена да отговаря за външния дълг, международните финансови институции, eврофондовете и макроикономическите анализи.

От 2007 г. до номинирането й Михайлова е икономист в офиса на постоянното представителство на Международния валутен фонд в България. Работила е като началник-отдел „Бюджетна политика” в дирекция „Бюджет” в Министерството на финансите. Михайлова е магистър по публични финанси в Университета за национално и световно стопанство.

Владислав Иванов Горанов (32 г.) е номиниран да поеме ресорите „Бюджет” и „Разходи”.

Той е работил в сферата на управлението на публичните финанси и е бил ръководител на отдел „Социални разходи” в дирекция „Държавни разходи” в Министерството на финансите. Преди това е заемал експертна и ръководна длъжност в Министерството на земеделието, горите и аграрната реформа. Горанов е магистър по счетоводство и контрол в Стопанска академия „Димитър Апостолов Ценов”, гр. Свищов.

Финансовият министър Симеон Дянков лично ще ръководи ресора, свързан с приходната част на държавния бюджет, се посочва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
fallback