fallback

Преглед на печата за 30 юли

08:24 | 30.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Последно: Пътищата остават при Борисов

в. Стандарт

Пътната агенция няма да се мести под шапката на строителното министерство, научи "Стандарт". Преди дни, при приемането на поста новият министър Росен Плевнелиев обяви, че НАПИ ще премине към Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Последната промяна в намерението на новите управляващи обаче станала във вторник, твърдят запознати. На среща между премиера Бойко Борисов, министър Плевнелиев и пътния шеф инж. Янко Янков било договорено агенцията да остане под прекия контрол на министър-председателя.

Така няма да има нужда и от спиране на работата за пренаписване на закона и ново сертифициране на структурата от ЕС.

Отказ от АЕЦ "Белене" ще струва над 400 млн. евро

в. Сега

Държавата ще загуби към 420 млн. евро, ако спре проекта АЕЦ "Белене". Това съобщиха пред "Сега" независимо един от друг няколко експерти, запознати с договорите. В момента в НЕК тече проверка на договорите за втора атомна централа, чиято цел е да се види какви рискове крие прекратяването на проекта.

Новото правителство смята да преразгледа участието на България заради опасения, че трудно ще се намери финансиране за изграждането на АЕЦ "Белене". Според договора с руската "Атомстройекспорт" два блока по 1000 мегавата ще струват 3.97 млрд. евро.

Община Варна открила незаконен хотел, работещ от 2 години

в. Дневник

Община Варна е открила незаконно построен хотел, работещ от 2 години в курорта Св. св Константин и Елена, съобщи зам.- кметът по финанси и бюджет в общината Борислав Борисов. Хотелът "Св. Петър", който е 3 звезди, е построен без разрешение, няма Акт 16 и не плаща местни данъци, въпреки че приема туристи, обясни още той. Оттук нататък предстои да се провери счетоводството на комплекса и да се изисква внасянето на всички дължими данъци и натрупаните лихви за тях. Зам.-кметът обаче не уточни колко са те.

Работници от Кърджали излязоха на протест за заплати

в. Новинар

Около 250 работници от Оловно-цинков комплекс - Кърджали блокираха в сряда портала на металургичния комбинат с искането веднага да им бъдат изплатени заплатите за юни. Протестиращите се обявиха и против решението на ръководството на предприятието да намали възнагражденията им с около 16 процента. Според представителите на синдикатите "Подкрепа" и КНСБ в завода заплатите редовно закъснявали с по няколко дни, а на работещите в здравната служба и на охраната не било плащано от няколко месеца.

Станишев предупреди кметове на БСП да не чакат пари в условия на криза

в. Дневник

Лидерът на БСП Сергей Станишев е предупредил кметовете от левицата, че в условията на криза не могат да очакват повече средства за общините, и е посочил, че новите управляващи нямат ясна програма. Това е станало на разширено заседание на ръководството на БСП, кметове, областни и заместник областни управители от левицата, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Кметовете от левицата като управляващи в съответните общини са поискали подкрепа от депутатите на БСП, които са в опозиция, допълниха от пресцентъра на БСП. На заседанието са били обсъдени управленските проекти на партията в областите местно самоуправление и регионална политика, след като БСП остана в опозиция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:37 | 03.09.22 г.
fallback