fallback

Смениха шефа на агенцията по горите

Георги Костов заменя Стефан Юруков на председателския пост на ДАГ

17:30 | 29.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Председател на Държавната агенция по горите от днес е доц. Георги Костов, съобщиха от Министерството на земеделието. С решение на Министерски съвет бяха прекратени правомощията на доц. Стефан Юруков като председател на агенцията.

Георги Костов е завършил Висшия лесотехнически институт (сега Лесотехнически университет), където към момента ръководи катедра „Лесовъдство”. Специализирал е в Австрия, Швеция, Швейцария и Холандия. Участвал е в реализирането на няколко международни проекта, свързани с развитието на горите и националните паркове в България.

Стефан Юруков ръководеше агенцията близо две години. В началото на 2009 г. дървопреработватели обвиниха агенцията в завишаване на цените на дървесината, след което имаше известни корекции на цените. На ръководния пост Юруков наследи и обвиненията за неправомерни „заменки“ на горски масиви.

Преди няколко дни от ръководството на ГЕРБ оповестиха, че се обмисля агенцията по горите отново да бъде върната на пряко подчинение на Земеделското министерство, а не да е към Министерски съвет, какъвто статут има от края на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:03 | 05.09.22 г.
fallback