fallback

Албена бори кризата с 10 лв. за нощувка и закуска

В разгара на лятото цените в морския курорт са рекордно ниски

09:15 | 29.07.09 г.

Албена АД предлага нощувка със закуска срещу 10 лв. при настаняване в двойна стая в тризвездния хотел Добруджа, който е най-големият в курорта, показва информация в уеб страницата на дружеството.

Офертата е валидна за настаняване до 3 август тази година и включва ДДС, застраховка и комунална такса. Офертата е от типа "в последния момент" и целта й е да уплътни легловата база в курорта.

Това лято ранните резервации се оказват скъпи въпреки отстъпките, тъй като в последния момент цените са по-ниски, твърдят експерти в бранша.

При самостоятелно настаняване цената се повишава до 15 лв. за хотел Добруджа. Настаняването в двойна стая в хотелите Лора, Камелия и Доростор струва 15 лв. за нощувка плюс закуска. При единично настаняване в посочените три хотела цената е 20 лв.

В края на 2008 г. изпълнителният директор на Албена предвиди фалити и съкращения в туризма поради 30% спад на ранните записвания за лято 2009 г.

Слънчев ден АД вече обяви 27% спад на нощувките от чужденци за първото полугодие на 2009 г. на годишна база.

За последните 12 месеца акциите на Албена АД поевтиняват с 57% до 27,6 лв. за акция и 117,9 млн. лв. пазарна капитализация.  

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 14.09.22 г.
fallback