fallback

Преглед на печата за 28 юли

08:14 | 28.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ирена Кръстева се отказва от имотите на НАП

в. Дневник

Компанията "Обединени български вестници", представлявана от бившата шефка на тотото Ирена Кръстева, се е отказала да участва в спорната сделка, при която трябваше да получи четири имота в центъра на София, стопанисвани от Националната агенция по приходите, а в замяна - да построи нова сграда на приходната агенция. Информацията за отказа беше потвърдена от бившия министър на финансите Пламен Орешарски. По думите му това е станало в хода на преговорите за създаване на смесеното дружество между държавата и Издателско-полиграфическия комплекс "Родина" (собственост на Кръстева), което трябваше да построи нова сграда на Националната агенция за приходите (НАП) чрез публично-частно партньорство. Аргументите за отказа били, че сделката е неизгодна.

В земеделското министерство нямало да има чистка

в. Новинар

Експертите и ръководителите на агенциите, които са работили досега в Министерството на земеделието и храните, могат да останат на постовете си във ведомството, но ще трябва да докажат, че са ефективни. Това каза в понеделник новият министър на земеделието Мирослав Найденов по време на официалната церемония по сдаването на поста от предшественика си Валери Цветанов. Найденов посочи още, че земеделието е приоритет в политиката на ГЕРБ, тъй като в условията на криза само този сектор може да възстанови икономиката на страната.

Таванът на пенсиите може да падне за всички

в. Сега

Експерти в общественото осигуряване обмислят варианти за падане на тавана на пенсиите за всички, а не само за тези, които ще се отпускат след 1 януари 2010 г., научи "Сега". Според социалния кодекс максималният размер на пенсиите, отпуснати до края на 2009 г., не може да надвишава 35% от максималния осигурителен доход за предходната година. В момента таванът е 700 лв. Това значи, че за тези пенсии таван винаги ще има, ако парламентът не гласува промени в кодекса.

Евентуално отпадане на тавана за всички задължително трябва да бъде с условието, че пенсията ще бъде преизчислена върху целия осигурителен стаж, обясни вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който е зам.-председател на надзорния съвет на НОИ.

Агенцията по туризъм "доразвива" сайт за 1.9 млн. лв.

в. Дневник

Държавната агенция по туризъм е публикувала обществена поръчка за "доразвиване" на националния сайт за български туризъм www.bulgariatravel.org, стана ясно от обявление, публикувано в регистъра на обществените поръчки. То е с прогнозна стойност от рекордните 1.9 млн. лв. без ДДС и е по проект на европейската програма "Регионално развитие".

В описанието на поръчката е записано, че кандидатите за нея ще трябва "да доразвият туристическата страница в портален сайт и да създадат уеб базиран мултимедиен каталог на туристически обекти, маршрути и атракции".

БТК продаде имоти в Търново

в. Дневник

БТК продаде два имота във Велико Търново на фирма "Александров и син - 99", чийто собственик е бизнесменът Цанко Александров, известен в града с прозвището Бобъра. Това съобщиха в понеделник регионални агенции. Сградите са тази с часовника в центъра на Търново и телефонната централа на ул. "Ниш" над областната болница. Според запознати те са били продадени за 2 млн. лв. Александров отказа да посочи каква сума е платил за имотите, но обясни, че само 40 000 лв. са били таксите за нотариалното прехвърляне.

Спират тока след SMS на телефона

в. Стандарт

Енергото ще ни известява с SMS кога ще ни спре тока за неплатена сметка. Абонатите ще получават кратко съобщение на мобилния телефон с информация колко време им остава до крайния срок.

Новата услуга ще бъде представена официално утре. Въвежда я чешката компания ЧЕЗ, която обслужва над 1 млн. абонати и снабдява с ток цяла Западна България. Регистрацията за получаване на кратки съобщения ще е безплатна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:53 | 19.08.22 г.
fallback