fallback

Декотекс АД с 3,4 млн. лв. печалба от еднократни ефекти

Нарасналата печалба се дължи на перото „други“ в отчета за доходите, където има записване от 4,2 млн. лв.

11:40 | 24.07.09 г.

За полугодието Декотекс АД отчита нетна печалба на стойност 3,382 млн. лв. за януари-юни при печалба от 50 хил. лв. за същия период на миналата година, показа отчетът на дружеството, представен чрез БФБ-София.

Нарасналата печалба се дължи на перото „други“ в отчета за доходите, където има записване от 4,2 млн. лв. В обяснителните бележки към отчета за полугодието не е посочено от какво са генерирани тези приходи. Обикновено в това перо се записват приходи от продажби или преоценки на активи (без продукция).

През периода дружеството е учредило Декотекс Имоти ЕАД-Сливен, в което е 100% собственик чрез апортна вноска на земя и сгради в неговия капитал, който е на стойност 3,102 млн. лв. Справка в баланса на Декотекс показва, че стойността на земите и сградите намалява от началото на годината съвкупно с 4,4 млн. лв.

През периода Декотекс е продало 80% от акциите на дъщерното Туида Гардънс, като отново не се уточнява при каква цена е станало това. Миналата година през август месец Декотекс даде официален старт на изграждане на жилищен комплекс Twida Gardens, за който се планираха инвестиции на стойност 18 млн. евро.

Нетният оперативен кеш се стопява до 11 хил. лв. за полугодието от 3,4 млн. лв. година по-рано.

Намаляват приходите от продажби на продукция с 48,5 на сто на годишна база до 4,74 млн. в.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с книжата на дружеството.

 

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:26 | 07.09.22 г.
fallback