fallback

Едно министерство по-малко в новото правителство

Ще имаме общо 15 министерства, министрите ще бъдат представени официално днес

10:34 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Структурата на Министерския съвет, която Бойко Борисов ще представи пред президента Георги Първанов днес в 12.00 ч. ще е от 15 министерства, предаде БТА. Предложеният структурен състав е с едно министерство по-малко от миналия Министерския съвет.

В новата структура не влизат Министерството на извънредните ситуации и Министерство на държавната администрация и административната реформа, но се създава Министерство на спорта.

Към Министерството на икономиката и енергетиката ще бъде прибавен и туристическият сектор.

Част от номинациите за министри вече бяха обявени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Първите имена, които той съобщи бяха на министъра на вътрешните работи - Цветан Цветанов, министъра на финансите - Симеон Дянков, министъра на образованието - Йорданка Фандъкова, министъра на културата - Вежди Рашидов, министъра на отбраната Николай Младенов и министъра на правосъдието Маргарита Попова.

В предлагания състав на Министерския съвет, според добре осведомени източници, влизат като министър на здравеопазването д-р Божидар Нанев, като министър на труда Тотю Младенов, като министър на външните работи Румяна Желева, като земеделски министър Мирослав Найденов, като транспортен министър Александър Цветков, като екоминистър Нона Караджова, като спортен министър Свилен Нейков, като министър на регионалното развитие Росен Плевнелиев, а като министър на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Трайков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 12.09.22 г.
fallback