fallback

Комисията Кушлев заведе дело за отнемане на имущество за над 3 млн. лв.

Пернишкият окръжен съд е насрочил първото си заседание по делото срещу Пламен Кръстев за 14 ноември

10:36 | 22.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (Комисията "Кушлев"), е завела дело за отнемане в полза на държавата на имущество на обща стойност 3,237 млн. лв. срещу Пламен Огнянов Кръстев от Перник, съобщиха от комисията.

Кръстев е с влязла в сила присъда за пренасяне през границата от Гърция на стоки за търговски цели в големи размери, без знанието и разрешението на митниците, чрез използване на официални документи с невярно съдържание. През април комисията е наложила обезпечителни мерки върху имуществото на Кръстев и неговото семейство.

В резултат на извършената проверка комисията е установила, че през проверявания период (от 1 януари 1984 г. до 31 декември 2008 г.) Пламен Кръстев има приходи в размер на над 5781 минимални работни заплати за страната, а разходите му (в т.ч. придобиване на движимо и недвижимо имущество, плащания по банкови кредити, издръжка на членове на домакинство, разходи за задгранични пътувания) са в размер на над 14 хил. минимални работни заплати. За отрицателната разлика от близо 8341 минимални работни заплати не са установени законни източници на доходи.

В исковото производство на комисията предмет на отнемане в полза на държавата са четири апартамента в Перник, търговска сграда на три етажа и сутерен в централната градска част в Перник, две дворни урегулирани места, два магазина и два гаража в същия град, три леки автомобила - "Мерцедес Е 200" и два "Фиат Брава", товарен автомобил марка "Мерцедес 410Д", както и 25 дружествени дяла от капитала на "Йоина-комерс" ООД.

Пернишкият окръжен съд е насрочил първото си заседание по делото за 14 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:53 | 25.08.22 г.
fallback