fallback

Новият кабинет ще бъде гласуван на извънредно заседание на 27 юли

Утре ще бъде гласувана оставката на кабинета на Сергей Станишев

14:58 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Новият кабинет се предвижда да бъде гласуван на извънредно заседание в понеделник, 27 юли, съобщи пред журналисти председателят на 41-то Народното събрание Цецка Цачева след заседанието на Председателския съвет.

На утрешното заседание на парламента се предвижда да бъде приета декларация за приоритетите на 41-то Народно събрание и да бъде гласувана оставката на кабинета на Сергей Станишев.

В дневния ред е и прекратяване на пълномощията на народния представител от ГЕРБ Тодор Йосифов, както и приемане на промените в правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Цачева обясни, че промените в правилника са съществени и ако не бъдат приети окончателно утре, ще се наложи парламентът да има пленарно заседание в четвъртък и в петък.

След приемането на правилника веднага ще бъдат конструирани две от водещите комисии - правната комисия и комисията по бюджет и финанси, за да могат да започнат работа, тъй като се очаква внасяне на законопроекти в деловодството на парламента, съобщи Цачева, цитирана от БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 10.09.22 г.
fallback