fallback

Бойко Борисов обяви и земеделския министър

Десислава Танева заема поста, а Мирослав Найденов ще е председател на комисията по земеделието в НС

13:39 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Десислава Танева. Снимка: ГЕРБ

Десислава Танева ще е новият министър на земеделието, а Мирослав Найденов ще е председател на комисията по земеделието в Народното събрание, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с управителните съвети на браншови организации на земеделци и животновъди.

Танева е председател на Контролната комисия на ГЕРБ. От 1996 г. досега тя е изпълнителен директор на "Мел инвест холдинг" АД, гр. Сливен, а преди това за една година е била управител на "Мелничен комплекс Сливен" ООД, става ясно от сайта на ГЕРБ. Тя е завършила право в Бургаския свободен университет и икономика в УНСС.

Квалификациите й включват курс за обучение на мениджъри, както и курсовете "Разработване на проекти по програми на ЕС" и "Структурни фондове" към СУ "Кл.Охридски".

По-рано днес председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов почти официално призна, че постът министър на екологията ще бъде поет от Нона Караджова, която беше участник в преговорите с ЕС по глава "Околна среда".

Според досегашната информация от партията на Борисов министър на вътрешните работи ще бъде Цветан Цветанов. Финансовото министерство ще бъде поето от Симеон Дянков, а образователното – от Йорданка Фандъкова.

Вчера станаха ясни имената и на министрите на отбраната и правосъдието – съответно Николай Младенов и Маргарита Попова. Вежди Рашидов пък ще бъде министър на културата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:30 | 03.09.22 г.
fallback