fallback

Борисов посочи още двама министри от новия кабинет

Маргарита Попова поема правосъдието, Николай Младенов - отбраната

09:46 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министър на правосъдието в новото правителство ще бъде Маргарита Попова, а Министерството на отбраната ще бъде поето от Николай Младенов, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Попова е прокурор и говорител на Върховната касационна прокуратура.

Тя ръководеше групата, която направи вътрешните проверки в институцията при смяната на Никола Филчев, след които няколко магистрати бяха изправени пред съда.

Николай Младенов пък е работил като координатор, а после и като програмен директор в "Отворено общество". Един от създателите на Европейския институт, чийто директор е до 2001 г. През последните години беше евродепутат от квотата на ГЕРБ.

За назначението на Попова било решено още преди седмица, каза Борисов, обяснявайки разминаванията в информациите за евентуални министри от РЗС.

От разговора ми с Яне Янев вчера разбрах, че става въпрос за недоразумение. Телефонът, от който се твърди, че съм пращал SMS на членове на РЗС, вчера беше изключен, обясни Борисов. Бъдещият премиер нe бил търсил никого от хората на Янев, а партията му не се страхувала от нови избори.

Според Борисов при нов вот ГЕРБ щял да получи с 300 000 повече гласове, а партиите, които не го подкрепят, ще изгубят изборите.

Ден преди обещания срок за обявяване на състава на кабинета Борисов коментира и поста външен министър. Румяна Желева, която е евродепутат, щяла да се справи с него толкова добре, колкото и като еврокомисар.

Борисов бил решил за себе си кой пост е по-подходящ, но все още се водели разговори и с Брюксел по въпроса. ГЕРБ ще има свой еврокомисар, е категоричното мнение на лидера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:06 | 11.09.22 г.
fallback