fallback

Започват проверки на автобусите за обществен транспорт

Голяма част от тежките произшествия по пътищата на Европа с голям брой жертви са причинени от водачите на автобуси

08:20 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Европейската мрежа на „Пътна полиция“ започва от днес засилени проверки на автобусите, извършващи обществен превоз по пътищата на всички държави от Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Контролната операция ще се състои от 20 до 26 юли. Целта е да се предприемат ефективни мерки за ограничаване на нарушенията и намаляване на жертвите и пострадалите при пътни произшествия.

От европейската мрежа отчитат, че голяма част от тежките произшествия по пътищата на Европа с голям брой жертви са причинени от водачите на автобуси. Основните причини за възникване на катастрофите са неспазване на времето за почивка от страна на водачите, превишаване на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества.

От Главна дирекция „Охранителна полиция“ е разпоредено до столичната и областните дирекции на МВР да бъде създадена организация за сформиране на съвместни екипи с регионалните дирекции „Автомобилна администрация“ към Министерството на транспорта за извършване на засилени проверки на автобусите във всички региони на страната.

След приключване на акцията медиите в ЕС ще бъдат подробно запознати с резултатите, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:13 | 11.09.22 г.
fallback