fallback

Отчети в САЩ и акционерни събрания у нас ще бележат седмицата

Погледите ще са насочени главно към новините от чужбина и по-точно корпоративните финансови резултати на американските компании

08:17 | 20.07.09 г.

Предстоящата седмица ще бъде бедна откъм корпоративни и макроикономически новини, което заедно с отпускарския сезон предполага, че търговията ще се движи в тесни граници при символични обороти.

Погледите ще са насочени главно към новините от чужбина и по-точно корпоративните финансови резултати на американските компании.

У нас седмицата стартира с Общо събрание на акционерите (ОСА) на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД. Сред проектите за решение на ОСА е печалбата за миналата година да бъде капитализирана и дивидент да не се разпределя.

Също днес министърът на финансите в оставка Пламен Орешарски ще представи изпълнението на бюджета за първите шест месеца.

В сряда ще се проведе ОСА на Асенова крепост АД, на което акционерите ще гласуват за учредяване на дъщерно дружество и разпределяне на финансовия резултат за миналата година.

В четвъртък Националният статистически институт ще обяви данни за пазарните цени на жилищата за второто тримесечие на 2009 година. В същия ден Българска народна банка ще оповести данни за брутния външен дълг към края на май.

В петък ще се проведат ОСА на две акционерни дружества със специална инвестиционна цел – СИИ Имоти и ЦКБ Риъл Истейт Фонд. Акционерите на последното ще гласуват за разпределяне на 1,21 лева дивидент на акция (бруто).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:47 | 13.09.22 г.
fallback