fallback

Двама бивши български министри в бюджетната комисия на Европарламента

Ивайло Калфин бе избран за заместник-председател, а Надежда Михайлова – за член на комисията

14:30 | 16.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Двама бивши министри на външните работи на България от последното десетилетие попаднаха в комисията по бюджети на Европейския парламент. Това са Ивайло Калфин, който получава и поста заместник-председател на комисията и Надежда Михайлова.

Днес беше публикуван официалният списък на депутатите - титуляри в 20-те комисии и двете подкомисии на Европейския парламент. Те могат да участват и в други комисии, но като заместващи членове, предава БТА.

Румяна Желева, която водеше листата на ГЕРБ за европейските избори, ще заседава в Комисията по външните работи и в Подкомисията по сигурността и отбраната. Във външната комисия е и евродепутатът Кристиан Вигенин.

Метин Казак е в Подкомисията по правата на човека, на която той ще е и заместник-председател. Освен това той ще заседава и в Комисията по международна търговия.

Илиана Иванова ще заседава в Комисията по бюджетен контрол и в Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, а Слави Бинев - в Комисията по икономически парични въпроси.

Антония Първанова и Владко Панайотов са в Комисията по околна среда, обществено здраве и сигурност на храните, а Владимир Уручев - в Комисията по промишлеността, изследванията и енергетиката, към която в новия Европейски парламент бе проявен голям интерес. Антония Първанова е също в Комисията по правата на жените и равенството между половете.

Филиз Хюсменова стана заместник-председател на Комисията по регионално развитие. В тази комисия ще заседава и Евгени Кирилов.

Мария Неделчева ще обсъжда аграрните проблеми в Комисията по земеделие и развитие на селските райони, а Илиана Йотова е в Комисията по рибното стопанство. Те двете ще участват също в работата на Комисията по петициите.

Емил Стоянов ще е българският представител в Комисията по култура и образование. Димитър Стоянов ще заседава в Комисията по правни въпроси. Станимир Илчев ще участва в работата на Комисията по конституционни въпроси на Европейския парламент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:07 | 12.09.22 г.
fallback