fallback

На пазара излиза нов договорен фонд, инвестиращ на паричния пазар

ДФ Алфа Паричен Пазар ще инвестира в инструменти на паричния пазар, дългови ценни книжа, акции и дялове на колективни инвестиционни схеми, инвестиращи в инструменти на паричния пазар, дериватни финансови инструменти

16:52 | 15.07.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала разрешение на УД Алфа Асет Мениджмънт ЕАД-София за организиране и управление на договорен фонд „Алфа Паричен Пазар”, който е с нискорисков профил, съобщи КФН. 

ДФ Алфа Паричен Пазар ще инвестира в инструменти на паричния пазар, дългови ценни книжа, акции и дялове на колективни инвестиционни схеми, инвестиращи в инструменти на паричния пазар, дериватни финансови инструменти.

Комисията е потвърдила проспект за публично предлагане на дялове на Алфа Паричен Пазар и е вписала фонда и емисията дялове в публичния регистър.

Паричният пазар е пазарът на краткосрочните капитали, предлагащ сравнително по-ниско рискови инвестиции като например депозитите, но и по-ниска доходност.

Алфа Асет Мениджмънт е част от Алфа Финанс Холдинг - финансово-индустриална група в България, която развива дейност в областта на финансовите услуги, добивната промишленост, логистиката и управлението на недвижими имоти.

Алфа Финанс Холдинг е мажоритарен собственик на Каолин АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:56 | 16.08.22 г.
fallback