fallback

115 акционери приеха търговото за Албена, сключиха сделки за 7,5 млн. лв.

В резултат на предложението Албена Холдинг притежава над 50% от капитала на морското дружество

14:19 | 13.07.09 г.

Търговото предложение за акции на Албена АД е прието от 115 акционери с общо 249 199 акции, представляващи 5,83% от капитала на дружеството, показват данни на посредника по търговото предложение ИП Булброкърс АД. Общата стойност на сключените сделки е 7 475 970 лв.

Първоначално предложената цена бе 27 лв./акция, но по-късно бе повишена на 30 лв./акция.

Така Албена холдинг АД вече притежава над 50% от капитала на Албена АД, съобщава Централен депозитар АД. Преди да отправи търгово предложение към акционерите на Албена АД, Албена холдинг АД притежаваше 48,11% от капитала на морското дружество.

Въпреки преминаването на границата от 50% Албена холдинг не е длъжна да отправи ново търгово предложение, защото вече осъщественото бе именно поради преминаване на тази граница в резултат на споразумение с Албена Инвест Холдинг АД.

През миналата седмица Caceis Bank Deutschland е придобила акции на ТБ ЦКБ АД и Агро финанс АДСИЦ, като продавач е Bayerische Hypo-und Vereinsebank AG, показват още данни на Централен депозитар. Caceis Bank Deutschland предоставя попечителски услуги и не е ясно кой е крайният купувач и дали има реална промяна в собствеността. След сделките Caceis Bank Deutschland притежава над 20% от капитала на Агро финанс АДСИЦ и над 5% от капитала на ТБ ЦКБ АД.

Делът на Bayerische Hypo-und Vereinsebank AG в Агро Финанс АДСИЦ намалява до между 15 и 20%, а в ЦКБ - до под 5%.

Свързани компании:

Агро Финанс АД(AGF)

Албена АД(ALB)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:41 | 19.08.22 г.
fallback