fallback

Преглед на печата за 13 юли

08:09 | 13.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Парите за обезщетенията за безработица свършиха в. Сега

Очакваните мини, заложени в бюджета от тройната коалиция, вече започват да гърмят. Заради кризата още в средата на годината привършиха парите, предвидени за обезщетения за безработица в бюджета на Националния осигурителен институт (НОИ) за цялата 2009 г. Това се дължи не само на растящия брой хора, които губят работата си, но и на лоши разчети на социалното министерство. Въпреки това не се очаква държавата да спре да изплаща обезщетенията.

Близо два пъти по-висока е сумата, изплатена като парични обезщетения за безработица за първото шестмесечие на 2009 г. в сравнение със същия период на м.г., съобщиха от НОИ за "Сега". От 1 януари до 30 юни 2009 г. са платени 99 623 517.48 лв. срещу 48 894 264.92 лв. за същия период на 2008 г. На практика това означава, че парите във фонд "Безработица" вече са напълно изчерпани. Според бившия управител на НОИ Йордан Христосков, който оглавяваше института, когато парламентът прие бюджета за общественото осигуряване, за цялата 2009 г. във фонда са предвидени 101 млн. лв.

Двамата директори на "Мини Марица-изток" са уволнени заради злоупотреби в. Дневник

Изпълнителните директори на "Мини Марица-изток" Иван Марков и Гочо Христов са освободени заради сериозни злоупотреби, липса на контрол на разходите в дружеството и на процедурите за обществени поръчки. Това съобщиха в неделя от Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Нарушенията са установени от одит на холдинга в минната компания, който трябваше да установи защо печалбата й е паднала от 6 млн. на 2.5 млн. лв. през миналата година. За нов изпълнителен директор на дружеството е назначен досегашният финансов директор Тодор Тодоров.

500 млн. потъват в Белене в. Стандарт

Над половин милиард лева за площадката на АЕЦ "Белене" са потънали в нечий джоб. Само за почистването й, а не за строителство, досега са похарчени 800 млн. лева. Това заяви бъдещият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков в интервю за "Стандарт". "В други държави с подобни проекти тази дейност излиза максимум 250 млн. лв. Недоумявам къде са отишли останалите около 500 млн.", каза Дянков. Той посочи, че през последните месеци във ведомството на Петър Димитров са сключвани договори за големи суми, които може да минират бюджета за няколко години напред.

Весела Кюлева с нов хотел в Ривиера в. Стандарт

Нов хотел "Оазис" откриха в курорта Ривиера на Весела Кюлева. Построен през 1956 г. като правителствена резиденция, след цялостно реновиране хотелът отново отваря вратите си за гости. Той предлага 5 стаи и 15 апартамента, средиземноморски ресторант и басейн, който се слива с морето. "Ривиера" бе част от империята на Емил Кюлев и остана собственост на съпругата му Весела.

Рапърът депутат „изгърмя” на път за парламента в. Новинар

Кракът на скандално известният рапър депутат от ГЕРБ Тодор Йосифов, по-известен като Маниака, няма и да стъпи на жълтите павета, камо ли да влезе в парламента, стана ясно в неделя. „В последните дни се спекулира с името му. Лично аз много го харесвам, но ако го оставя в парламента, тази атака ще продължи срещу него, а така се спекулира с ГЕРБ”, каза в предаването „На четири очи” Бойко Борисов. По думите му на Тошко ще бъде предложено да се откаже от листата, за да влезе следващият. Това е Иван Алексиев, зам.-кмет по туризма в Поморие. На 26-годишния кадър от Бургас обаче Борисов обеща място в бъдещото Министерство за младежта и спорта. Рапарът стана скандално известен с хита си отпреди 6 години: „Буум мада фака, ще те стрелна с патлака. Маниака се наричам и територията владея, от бизнеса с коли аз крадени живея…”  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:48 | 20.08.22 г.
fallback