fallback

Провеждат последното предварително обсъждане на Бургас-Александруполис днес

Обсъждането е част от предварителните консултации относно изграждането на петролопровода

17:16 | 09.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Международната проектна компания „Транс-Болкан Пайплайн” ще организира предварително обществено обсъждане на проекта „Бургас-Александруполис” днес, 9 юли, в град Бургас, съобщиха от компанията.

Обсъждането е част от предварителните консултации относно изграждането на петролопровода с представители на местната власт, екологични и туристически неправителствени организации и граждани от региона, в които ще бъде изграден проектът.

До момента подобни предварителни срещи и обсъждания са проведени в градовете Камено, Елхово, Поморие, Средец, Свиленград, Тополовград, Болярово и областните центрове Ямбол и Хасково. На тях екип от консултанти, работещи за „Бургас-Александруполис”, са представили и обяснили в детайли техническите, екологичните и социалните аспекти на проекта.

Техните предварителни проучвания са били изслушани от представители на Министерството на транспорта, Министерство на околната среда и водите, на областните администрации, на морската администрация в региона, кметовете на общините, през които ще минава трасето на тръбопровода, представители на туристическия бранш, както и на неправителствени екологични организации.

Досега на срещите и обсъжданията по-голямо внимание е отделено на представянето на вариантите за разположение на съоръженията на петролопровода както в морето, така и на сушата. Вариантите за типа на съоръженията също са били представени и дискутирани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:43 | 02.09.22 г.
fallback