fallback

Тодоров АД ще увеличи капитала на дъщерно дружество с 900 хил. лв.

Предвижда се след увеличението капиталът на Тодоров – агро да нарасне до 1 млн. лв.

16:48 | 02.07.09 г.

Акционерите на производителя на вина Тодоров АД гласуваха за увеличение на капитала на дъщерното дружество Тодоров – агро ЕООД, съобщи Тодоров АД чрез Бюлетин Investor.bg.

Предвижда се след увеличението капиталът на Тодоров – агро да нарасне до 1 млн. лв. от сегашните 100 хил. лв. Увеличението ще стане с парична вноска, като до края на тази година ще бъдат внесени до 65% от средствата, а до края на 2011 – остатъкът до 100% от увеличението.

На събранието мажоритарят и председател на съвета на директорите на Тодоров АД Иван Тодоров е заявил пред акционерите, че увеличението на капитала е необходимо за обезпечаване суровинната база за производство на вино и засаждане и въвеждане в експлоатация на нови лозя. За целта се предвижда подготовката на нови 80 декара лозя.

За първото тримесечие Тодоров АД отчете консолидирана загуба на стойност 148 хил. лв. при загуба от 135 хил. лв. година по-рано. Продажбите за периода се понижиха с 28 на сто до 433 хил. лв.

Миналата година Тодоров АД продаде мажоритарното си участие в капитала на Полиартс ЕООД, което се занимава с хотелиерска дейност. Продажбата бе обяснена от Тодоров АД с това, че Полиартс генерира загуби.

Купувачи на дяловете са БГ Имобилен ЕООД (40 дяла), Петя Дамянова Тодорова (16 дяла) и Иван Димитров Тодоров (30 дяла). Последните двама от купувачите са в управителното тяло на Тодоров АД, като Иван Тодоров е и мажоритарен собственик в капитала на винарната.

Днес нямаше сделки с книжата на Тодоров АД.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:15 | 13.09.22 г.
fallback