fallback

Преглед на печата за 30 юни

08:06 | 30.06.09 г.

Сянката на фалитите пада над икономиката в. Дневник

Последствията от икономическата криза в България добиват все по-негативни измерения. По данни на Агенцията по вписванията компаниите, обявени във фалит, са се увеличили почти двойно за първите четири месеца на тази година в сравнение със същия период на 2008 г. - 118 срещу 67. Със същия темп нарастват и фирмите, които влизат в процедура по несъстоятелност. Работодателските организации прогнозират влошаване на ситуацията в края на тази и началото на следващата година.

Планът за "Кремиковци" предвижда увеличение на продукцията близо 5 пъти за 18 месеца в. Дневник

Оздравителният план на "Кремиковци" предвижда за 18 месеца постепенно да се повиши производителността от 25 000 тона готова продукция месечно до 120 000 тона. Това съобщи БТА като се позова на синдика на дружеството Цветан Банков, който днес внесе в Софийския градски съд оздравителния план на комбината. Планът ще започне да се изпълнява в деня, в който съдът го одобри с решение.

В плана не се предвижда закриване на производства.

Авиокомпании очакват 20 процента спад на пътниците в. Новинар

Между 10 и 20 процента по-малко клиенти очакват авиокомпаниите през това лято заради кризата в туристическия сектор. Това прогнозираха вчера експерти от Асоциацията на българските авиокомпании. Причината е, че чужденци масово отказват планирани по-рано почивки у нас заради финансови затруднения поради кризата. От авиокомпаниите се надяват туристическите агенции да привлекат повече туристи от чужбина, като ги убедят да пътуват със самолети, а не с автобус.

Таксита се отказват от занаята в. Стандарт

Оборотите на софийските таксита са паднали с над 60% за последните два месеца, съобщи шефът на Националната федерация на таксиметровите водачи в България Яне Янков пред агенция Фокус. Ако през юни 2008 г. за 10-12 часа таксиметровите шофьори са изкарвали около 70-80 лв., сега изкарват по 40 лв. А за да имат същите доходи както преди година, сега всички работят по 16-18 часа, обясни Янков. От федерацията разполагат с информация, че лизинговите компании вече спират от движение коли за неплатени вноски. Шофьорите също се отказват от занаята заради ниските доходи. Така в момента в София се движат около 1000 автомобила по-малко от броя на регистрираните коли, съобщи Янков.

8 фирми с интерес към военни имоти за 146 млн. лв. в. Сега

8 фирми са закупили тръжна документация за 11-те мегаимота на военните, чиято първоначална цена е 145 871 394 лв. Все още не може да съобщим нито фирмите, нито за кои имоти са закупени тръжните книжа, обясниха вчера от министерство на отбраната. Повечето са бивши казарми, като част от тях се намират в големите градове на страната. Търговете за тях са насрочени за 2-ри и 3-ти юли. Вече стана ясно, че само един кандидат е закупил тръжни книжа за "военното НДК" в центъра на София. Срокът за закупуването на документацията изтече в петък. От МО обясниха, че очакват оферти до днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:22 | 10.09.22 г.
fallback