fallback

Монбат учредява дружество във Великобритания

Дружеството ще бъде учредено с капитал от 10 хил. британски лири и вписано съгласно британското законодателство

17:08 | 22.06.09 г.

Акумулаторният производител Монбат АД ще участва в учредяването на дружеството MONBAT UK Ltd., United Kingdom, като придобие 52% от капитала му, става ясно от съобщение в Бюлетин Investor.bg.

Дружеството ще бъде учредено с капитал от 10 хил. британски лири и вписано съгласно британското законодателство. Предметът му на дейност ще бъде търговия с акумулатори и акумулаторен скраб.

Освен това дъщерното на Монбат АД – сръбското Монбат ДОО, гр. Инжджия, ще закупи 51% от капитала на сръбското дружество Ю Монбат ООД, което извършва търговия с акумулатори.

От съобщението става ясно още, че покупката на дяловете от капитала на Ю Монбат ООД ще се извърши на цена не по-висока от 210 хил. евро.

През октомври миналата година сръбските власти спряха проекта на Монбат АД за пускане в експлоатация на завода за рециклиране на стари акумулатори в страната.

Като аргументи за спирането бяха посочени технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина. От Монбат обаче считат, че действията на сръбските власти са "пореден опит за дискредитиране на Монбат ДОО, гр. Инджия и препятстване на възможността за реализиране на проекта, зад които стои собственикът на сомборската фабрика за акумулатори „Blek Hors” - Concern "Farmakom M.B."

Днес компанията изгуби 1,1% от капитализацията си, а книжата й затвориха при цена 4,5 лева за брой.

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:11 | 21.08.22 г.
fallback