fallback

Преглед на печата за 19 юни

07:54 | 19.06.09 г.

Регистрацията на фирма в чужбина за един час, у нас цял ден в. Новинар

Да регистрираш фирма в чужбина отнема около един час, а у нас е нужно един или два дни. Това стана ясно вчера по време на конференция, посветена на ефективността на Търговския регистър. Експертът Симеон Дянков поясни, че най-облекчени са процедурите в Канада, Нова Зеландия, Австралия, а от скоро дори и във Виетнам.

БСК: Слабото натоварване на предприятията може да доведе до намаляване на заплатите в. Дневник

В много от експортно ориентираните сектори на икономиката се работи при нива на натоварване, които са 30-40 процента от миналогодишните, Това заяви пред журналисти заместник-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков в рамките на Четвъртата регионална конференция "Корпоративната социална отговорност по време на криза", организирана днес в София. Слабата натовареност на предприятията поставя въпроса за намаляването на възнагражденията на служителите с цел да се запази заетостта. Намаляването на възнагражденията може да стане само с преговори със синдикатите, добави Бранков.

Станишев поиска еврокомисар по енергетика в. Новинар

Сергей Станишев заяви в Брюксел, че на този етап София не мисли за име на новия си еврокомисар, но държи да получи съществен портфейл, какъвто е енергетиката. Ресор на сегашния български еврокомисар Меглена Кунева е защитата на потребителите, което според анализатори означава, че БСП няма да застане зад нейната кандидатура.

Социолози прогнозират възход на корпоративния вот в. Сега

Натискът върху работниците да дадат гласа си за определена партия под страх от уволнение ще се засили и т.нар. корпоративен вот ще е във възход. Тази прогноза направиха социолози броени дни преди изборите за парламент. Подобна тенденция имаше и при избора на наши представители в Европарламента. Според анализаторите на 5 юли ще се възпроизведе и схемата от кметския вот през 2007 г., когато местни бизнес сдружения получиха зашеметяващи резултати и в някои селища дори надминаха процентите на БСП и ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:48 | 11.09.22 г.
fallback