fallback

През тази година в София ще бъдат ремонтирани 34 моста

Сред мостовете, които ще бъдат ремонтирани през тази година, са и тези на бул. "Драган Цанков", бул. "Христофор Колумб" и при Бакърена фабрика

17:35 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

През тази година в София ще бъдат ремонтирани 34 моста, съобщи пред журналисти заместник-кметът Александър Цветков. Европейската инвестиционна банка днес трябва да реши дали ще отпусне заема за Столичната община от близо 150 милиона лева, с които ще бъде извършено строителството на шест естакади в столицата, добави той. 

Ако становището е положително и заемът бъде отпуснат, до един месец имаме готовност да започнем строителството на първата естакада, допълни Александър Цветков, цитиран от БТА.

Цветков направи преглед на ремонта на моста над река Искър по ул. "5010". Мостът е дълъг 100 метра, а за ремонта му са осигурени половин милион лева. Това е едно от 100-те съоръжения в най-лошо състояние в столицата след направения преглед на общо 250-те моста в София, уточни Цветков. В списъка на първите 100 моста в най-лошо състояние са и тези на Четвърти километър и на бул. "Брюксел".

Столичната община многократно е отправяла искания за финансова подкрепа за ремонтите на тези две съоръжения към Министерството на финансите, но до момента нямаме отговор, посочи Цветков. По думите му ремонтите на двата моста и на останалия участък от бул. "Цариградско шосе" ще струват 42 млн. лева.

Сред мостовете, които ще бъдат ремонтирани през тази година, са и тези на бул. "Драган Цанков", бул. "Христофор Колумб" и при Бакърена фабрика, каза заместник-кметът. Той посочи, че тази година за пръв път ще се прави ремонт на моста на ул. "Черковна", който не е ремонтиран от построяването му през 1915 година. За ремонтите са осигурени 8,5 млн. лева, а три милиона ще бъдат дадени от Специализирания общински приватизационен фонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 03.09.22 г.
fallback