fallback

В Русе ще протестират срещу високите лихви на банките

Увеличението на лихвите със задна дата е неморално и незаконно, казват бизнесмени

08:58 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Сред фирмите и кварталите на Русе върви подготовка за протестно шествие на 19 юни срещу високите лихви на банките, съобщи председателят на Асоциацията на българския бизнес Светлозар Николов.

Протестът ще е и срещу безразличието на държавата за фирмените проблеми от високите лихви по кредитирането и срещу подготвяните нови високи цени на електроенергията. Последното не е съвсем ясен мотив за протестиране, като се има предвид, че от ДКЕВР обявиха, че се очаква леко понижение на тарифите за ток.

Местните фирми в района на Русе вече не изчисляват загубите си от кризата, а правят всичко възможно да оцелеят, а банките не намаляват маржа между своите печалби и лихвите, като дори увеличават лихвите със задна дата, което е неморално, незаконно и затруднява бизнеса, обясни Светлозар Николов.

Организатори на протеста е Асоциацията на българския бизнес и „Организация за обществена самозащита – едно“.

В началото на месеца от новосформираната Асоциация на пострадалите от кризата пък поискаха банките да дават до една година отсрочка на закъсали заради кризата клиенти при изплащането на дължимите от тях вноски по ипотечни кредити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:05 | 03.09.22 г.
fallback