fallback

Три години затвор за непогасяване на стоков кредит

Осъденият купил миялна машина за 769 лв. на кредит, като излъгал, че работи във фирма, в която никога не е бил ангажиран

13:10 | 15.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Окръжният съд в Добрич потвърди наказанието три години „лишаване от свобода“ при първоначален строг затворнически режим за некоректен потребител на стоков кредит, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Осъденият Васил А. Г. (на 29 години) „при условията на опасен рецидив и чрез използване на документ с невярно съдържание е получил без правно основание чуждо движимо имущество“, казват от съда.

Обвиняемият поискал от компания за потребителско кредитиране да закупи на изплащане миялна машина на стойност 769 лева. Той подписал договор в магазин за бяла техника за отпускане на стоков кредит, като заявил, че работи във фирма. Впоследствие е установено, че с тази фирма никога не е бил ангажиран.

Посочил и адрес, на който не е живеел и не би могло да бъде открит за изпълнението на договора. Подсъдимият заплатил само първоначална сума по договора, а не превел нито една от месечните вноски, допълват от пресцентъра на съда.

Васил А.Г. е осъждан многократно. Срещу него се водят и други досъдебни производства.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:56 | 27.08.22 г.
fallback