fallback

Данни за ПЧИ и платежния баланс за април през седмицата

През следващите пет работни дни ще се проведат множество Общи събрания на акционерите

08:47 | 15.06.09 г.

Седмицата стартира с Общо събрание на акционерите (ОСА) на 7 дружества – Индустриална Холдингова Компания, Софарма логистика АД, Медийни системи АД, ТК-Холд АД, Спарки АД, Явор АД и Фазан АД.

Днес е крайният ден за записване на новите акции от увеличението на ЗММ-Металик АД. Те са 600 000 на брой, като емисионната им цена е 2 лева. Ако бъдат записани и платени всички акции по емисионна стойност, то капиталът на дружеството ще нарасне до 9 042 000 лева. Дружеството е част от икономическата група на Компания за технологии и иновации Съединение.

Националният статистически институт ще публикува данни за доходите, разходите и потреблението на домакинствата за април 2009.

Утре ще се проведе ОСА на 6 други дружества - Спарки Елтос АД, София хотел Балкан АД, Полимери АД, Завод за хартия-Белово АД, Златен лев Холдинг АД и Етропал АД.

Акционерите на Завод за хартия-Белово АД ще гласуват за дивидент в общ размер на 269 хил. лв., или 0,05 лева на акция.

В сряда ще има макроикономически новини за платежния баланс и преките инвестиции за април и въшната търговия за март месец.

В четвъртък ОСА ще проведат още 4 дружества – Дружба стъкларски заводи АД, Астера козметикс АД, Хидравлични елементи и системи АД и Херти АД.

На събранието на Астера козметикс акционерите ще гласуват по проект за разпределяне на дивидент от 1,288 млн. лв., или 76 стотинки на акция.

В петък приключва търговията с правата от увеличението на капитала на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ. Издадени са 14 950 000 броя права, срещу които могат да бъдат записани 5 980 000 броя акции с номинална и емисионна цена 1 лев.

Освен това в последния ден от седмицата ще се проведе ОСА на София комерс-Заложни къщи АД, на което ще се гласува за разпределяне на гарантирания дивидент на привилегированите акционери, който е в размер на 0,75 лева на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:49 | 17.08.22 г.
fallback