fallback

Преговаряме с чешка фирма за по-ниска цена за модернизацията на 18 трамвая

Вече е постигнато намаление от 1,3 млн. евро от цената, която иска компанията

17:10 | 08.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Да бъде удължен до края на юли срокът за преговорите с чешката компания „Инекон“ иска Столичната община от Столичния общински съвет. Докладът с предложението предстои да бъде гласуван на предстоящото заседание на съвета в четвъртък.

Срокът е необходим за договарянето на по-ниска цена за модернизацията на трамваите от тази, за която настоява чешката страна, обясни заместник-кметът Александър Цветков, цитиран от БТА. Вече е постигнато намаление от 1,3 млн. евро от цената, за която те настояват, обясни Цветков.

Договорът за модернизация на 18 трамваи е сключен между Столичната община и „Инекон груп“-Чехия през 2006 година. Сумата за обновяването на мотрисите е близо 13,28 млн. евро и е от заем от ЕВБР. Подизпълнител по проекта е „Трамкар“ ЕАД, като чешката компания поискала в писмо до Столичната община от началото на май миналата година увеличаването на сумата по договора с 3,3 млн евро.

Причината за по-високата цена са разходи, за които „Инекон“ настояват да бъдат включени в окончателната цена на модернизацията, извън разходите за прехвърлянето на дейностите по модернизация в България, обясни Цветков. Общината не е съгласна с включването на тези разходи в окончателната цена и ще настояваме за намаляването им, като сме постигнали значителен успех, допълни той.

Срокът за модернизация на останалите 11 трамвайни мотриси беше удължен с решение на Столичния общински съвет до края на 2009 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 09.09.22 г.
fallback