fallback

Преглед на печата за 6 юни

09:54 | 06.06.09 г.

Внезапна проверка изкара маршрутките безопасни

в. Сега

Едночасова проверка на маршрутните таксита в столицата, направена показно пред журналисти, изкара, че при движението на тези превозни средства няма почти никакви проблеми. В продължение на час няколко инспектори на министерството на транспорта спряха около 15 такива таксита в района на паметника "Левски" и наложиха само 3 акта - всичките за липса на билети.

"Ще проверяваме дали пътниците имат билети, дали се спазва разписанието, дали имат застраховка, талон за технически преглед, шофьорска книжка и дали няма правостоящи. Най-честото нарушение е, че не се продават билети", каза инспекторът Трифон Москов преди още проверката да е почнала.

Телевизията на Ирена Кръстева получи желаните честоти

в. Сега

Телевизията на бизнесдамата Ирена Кръстева ТV7, както и ТV2, МСат, софийската "Евроком" и телевизия "Европа" са кандидатите, които спечелиха общо 101 разрешителни за аналогово излъчване за следващите 3 години. Това стана ясно от прессъобщение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), според което председателят на комисията Веселин Божков е съобщил резултатите от конкурсите по време на медийния форум в Албена.

В процедурата на КРС за аналоговите честоти се включиха 16 компании, които трябваше да получат преди това потвърждение от СЕМ. Вчера стана ясно, че само една от тях - "Телекабел", е получила отрицателно становище от медийната комисия. Все още не е ясно дали останалите кандидати, на които КРС не е дало нито една честота, няма да обжалват решението.

Кризата в туризма удари автобусните превози

в. Новинар

Пониженият интерес на чуждите туристи към страната ни доведе до рекорден спад на пътниците по международните автобусни линии, съобщиха за "Новинар" вчера от Конфедерация на превозвачите в България. Данните им сочат, че с над 50 процента са намалели чуждите летовници, които ползват автобуси на български фирми, за да дойдат у нас за ваканцията.

По 10-15 шофьори на автобуси и тирове остават без работа всеки ден заради масови фалити на фирми за превоз на пътници и товари, съобщи Ангел Попов, член на Конфедерацията на превозвачите. Той добави, че половината от фирмите за превоз са пред фалит заради липса на поръчки и голямата конкуренция от чужди компании.

Евтино море по пощата

в. Стандарт

10% от цената на лятната почивка ще може да спести всеки, който закупи ваканция в пощите. Засега офертата е валидна за хотелите на "Албена" АД по морето в едноименния курорт и Приморско. За целта трябва да закупите талон на стойност 10 лева от клоновете на пощите в страната.

Засега те ще се предлагат в 1000 станции, обясни изпълнителният директор на "Български пощи" АД Енцислав Харманджиев. Служителите на ведомството ще получават близо 7 лв. от всеки продаден талон.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:19 | 11.09.22 г.
fallback