fallback

Близо 5,9 млн. лв. са приходите от концесии на плажове през 2008 г.

Общо 16 млн. лв. са постъпили в хазната от 227 концесии за добив от находища за подземни богатства

12:20 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Приходите от концесиите на 70 морски плажа през миналата година са 5,899 млн. лв., съобщи правителствената информационна служба.

Организацията на дейностите значително се подобрява, са установили проверките през миналия летен сезон. В добро състояние са плажовете „Ривиера“, „Слънчев ден“, „Св. Св. Константин и Елена - север“, „Св. Св. Константин и Елена - голям плаж“, „Кабакум - централен“, „Св. Илия“, „Варна - буните“, „Робинзон“, „Слънчев бряг - централен“, „Слънчев бряг - юг“, „Равда - ХТИ“, „Равда - Академика“, „Равда - Олимпийски надежди“, „Равда - Национален детски комплекс“, „Созопол - централен“, „Созопол – Харманите“, „Приморски - юг“, „Лозенец“ и „Бутамята“.

Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, 30 на сто от приходите са постъпили по бюджета на съответната община, а от останалата част 85 на сто се разпределят като приход за републиканския бюджет, а 15 на сто - по бюджета на Министерството на финансите.

Общо 16 млн. лв. са постъпили в хазната от 227 концесии за добив от находища за подземни богатства, сключени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. От тях около 15,6 млн. лв. са от концесионни плащания, над 37 хил. лв. - от лихви, а близо 302 хил. лв. от неустойки.

През 2008 г. в специални банкови сметки по сключените концесионни договори за добив на варовици, мергели, пясъци, чакъли и други подземни богатства са събрани 1,376 млн. лв. за обезпечаване на задълженията, свързани с опазване и възстановяване на околната среда и рекултивация на терените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:13 | 14.09.22 г.
fallback