fallback

Преглед на печата за 4 юни

07:50 | 04.06.09 г.

София може да загуби 5 млн. евро по програма ИСПА в. Дневник

Столичната община може да загуби 5 млн. евро от средствата за проекта за водния цикъл на София. За това е предупредил Карстен Расмусен от Главна дирекция "Регионална политика" към ЕК по време на заседанието на Комитета за наблюдение и контрол на проекти, изпълнявани по Кохезионния фонд, съобщиха от Столичната община. Парите може да не бъдат усвоени заради прекратената процедура по избор на строител за три колектора и водопровод, включени в проекта, заявил Расмусен.

Бизнесът готви отпор срещу поскъпването на тока в. Сега

Бизнесът се опълчи на готвеното от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) 3% поскъпване на тока за фирмите от 1 юли. "Ние сме единствената страна в Европа, в която, вместо да се намалят цените с 30-40%, ги увеличават", коментира пред "Сега" председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев.

Според Данев решението на ДКЕВР е много странно и само ще задълбочи кризата. Именно засегнатият от предстоящото решение на ДКЕВР среден и дребен бизнес създава най-много работни места, подчерта той. Шушулов заяви онзи ден, че решението засяга само 5% от икономиката, тъй като се увеличават само тарифите за фирмите с до 50 души персонал и с до 19 млн. лв. годишен оборот. "На тези условия обаче отговарят не по-малко от 80-90% от фирмите в България", подчерта Данев.

Експерти: Лицензираните превозвачи са 2500, а сервизите – 10 в. Дневник

Над 2 500 са лицензираните транспортни фирми в България, а оторизираните сервизи, които отговарят на условията за преглед и ремонт, са не повече от 10. Това заяви главният редактор на професионалното списание "Автобуси и микробуси" Георги Милошев пред медиите. Така той коментира ситуацията в бранша дни, след като катастрофа с автобус доведе до 17 жертви в Ямболско.

Голяма част от фирмите често сменят собствениците си, нямат стационарен телефон, факс или имейл за връзка, а само мобилен телефон. Затова не може да се проследи точно с колко превозни средства разполагат, както и какво е тяхното качество, каза Милошев. Според него, за да е качествен контролът, трябва да се следи и от къде се купуват части за автобусите, какви са те и най-вече от кого се монтират.

Здравната каса ще компенсира с 3 млн. лв. лекарите в. Дневник

Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ ще плати близо 3 млн. лв. допълнително на лекарите и зъболекарите, съобщиха от институцията. Парите са отпуснати за доплащане таксата на пенсионерите над 60 години за първото тримесечие на 2009 г. Тя беше намалена от 2.40 лв. на 1 лв., като разликата се покрива от здравната каса.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:56 | 29.08.22 г.
fallback