fallback

КФН прие указание за определяне на възрастта на превозните средства

Указанието е във връзка с въвеждане на еднозначно разбиране за възрастта на превозните средства при определяне на цените на новите части

16:37 | 03.06.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) прие указание, според което възрастта в години на моторно превозно средство (МПС) се навършва на датата на производството му. В случаите, в които автомобилът е произведен на 29 февруари, през невисокосни години годишнината се навършва на 28 февруари.

Указанието е във връзка с желанието на регулаторния орган за въвеждане на еднозначно разбиране при определянето на годините на дадено МПС, което има отношение при прилагането на коригиращи коефициенти за цените на нови части.

Указанието е към Методиката за уреждане на претенции за обезщетение на вреди, причинени на моторни превозни средства, по задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите към Наредба за задължителното застраховане.

На днешното си заседание КФН също така вписа емисия акции на Кепитъл Мениджмънт АДСИЦ, София, с цел търговия на регулиран пазар в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 650 000 на 830 153 лв. Емисията е в размер на 180 153 лева, разпределени в 180 153 броя обикновени акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Регулаторният орган също така прие промени в уставите на Юнивърсъл Пропъртис АДСИЦ, Форуком Фонд Имоти АДСИЦ и Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:14 | 01.09.22 г.
fallback