fallback

Преглед на печата за 2 юни

07:56 | 02.06.09 г.

П. Димитров: Договор с МВФ е полезен в. Стандарт

"България няма нужда да взема заем от международни финансови институции, защото имаме изключително сериозен фискален резерв. Но може би има нужда от едно знаково споразумение с Международния валутен фонд, без да вземаме пари, за да се знае, че ако има нужда, бихме получили подкрепа". Това каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров в курорта "Русалка", цитиран от Агенция "Стандарт". В края на миналата седмица и вицепремиерът Ивайло Калфин се обяви в подкрепа на започване на преговори за споразумение с МВФ.

Военните купуват 200 нови апартамента в. Новинар

Министерство на отбраната ще закупи 200 апартамента на военнослужещи и има необходимото за това разрешение от Министерския съвет, предстои сделка за още поне толкова. Това заяви вчера военният министър Николай Цонев по време на откриване на нова детска градина в Казанлък. „Взимаме тези, които са на най-ниски цени, но съчетават добро изпълнение на строителството”, обясни Цонев и допълни, че изграждането на детските градини и общежитията са част от плана на ведомството. По думите му до края на другия месец ще бъдат открити седем детски градини и четири общежития за военнослужещи. Според Цонев социалната политика в Министерството на отбраната е изключително важен фактор, а военнослужещите трябва да бъдат мотивирани със социални придобивки.

Калфин: При БСП България постигна най-високия икономически растеж в Европа в. Дневник

През четирите години от мандата на сегашното правителство България постигна най-високия в Европа икономически растеж и ръст на чуждите инвестиции. Това съобщи на среща с граждани на Монтана късно снощи вицепремиерът и министър на външните работи и водач на листата на Коалиция за България за изборите за европейски парламент Ивайло Калфин, цитиран от БТА. Той заяви, че социалистите искат отново доверието на гражданите, тъй като са изпълнили поетите към тях ангажименти и България се развива добре.

Ценова война в хипермаркетите в. Стандарт

Кризата предизвика истинска ценова война между хипермаркетите. Магазините започнаха залпово да намаляват надценките и да търсят по-евтини доставки. За да не загубят клиентите си, всички са принудени да търсят оптималната цена. Първото официално обявяване на по-ниски цени направиха от "Пикадили". Принудена от значително по-ниските оферти на конкурентите си, веригата сваля трайно цените на над 200 стоки. Намалението важи и за хранителни, и за нехранителни стоки, като за някои продукти достига до 15%, съобщиха от веригата. Супермаркетът успял да договори по-ниски цени с доставчиците, което веднага се отразява в крайната цена на продуктите. Това най-вероятно е реакция на нашите цени, коментираха от "Карфур". Магазинът, който стъпи за първи път в страната ни в Бургас в началото на тази година, предлага стоки на цени между 20 и 40 на сто по-ниски от останалите вериги за търговия на дребно, казаха от супермаркета. Винаги сме предлагали оптималната цена и постоянно има стоки в промоция, коментираха и от "Метро".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:23 | 12.09.22 г.
fallback