fallback

ДКЕВР няма да вдига цените на тока за бизнеса от юли

Предварителното становище на комисията беше, че цените на тока за бита от 1 юли ще намалеят с 1-2%, а за бизнеса ще се увеличат с 3-4%

15:44 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на електроенергията няма да се повишават от 1 юли, е обявил днес пред представители на бизнеса председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов, съобщиха от Българска стопанска камара (БСК).

Предварителното становище на комисията, оповестено преди дни, беше, че цените на електроенергията за бита от 1 юли ще намалеят с 1-2%, а за бизнеса ще се увеличат с 3-4%.

В края на миналата седмица от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а днес и от БСК и Български енергиен холдинг изразиха отрицателното си мнение относно покачването на цените на тока, искано от електроразпределителните дружества в страната, подчертавайки, че в други европейски страни цените на тока дори падат.

Нещо повече - международните цени на електроенергията, които до преди година бяха двойно по-високи от вътрешните, сега са около същото ниво като в България.

На утрешното открито заседание на ДКЕВР предстои комисията официално да оповести намерението си относно утвърждаване на цени в сектор „Електроенергетика", т.е. запазването им на сегашното ниво. Окончателното решение на държавния регулатор ще бъде взето на закрито заседание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:53 | 10.09.22 г.
fallback