fallback

Българската мрежа на бизнес ангелите има 19 участници

Средно около 20% от подадените проекти намират своя „бизнес ангел”

11:14 | 29.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Българската Мрежа на бизнес ангелите към момента има 19 участници, стана ясно на икономическа конференция в София. Те са заможни хора, но не са от най-богатите в страната.

Стремежът им при предоставянето на помощ за реализацията на перспективни проекти е съответните предприемачи да бъдат подпомогнати не само финансово, но и с бизнес съвети въз основата на опита на „бизнес ангела”.

Средно около 20% от проектите, подадени до мрежата, намират своя „бизнес ангел”. Най-честите причини за неуспех на предложенията на предприемачите, които първоначално се представят накратко, е недобрата обосновка на проекта или ако се окаже твърде рисков дори за „бизнес ангелите”.

В рамките на Европа „бизнес ангелите” инвестират в един проект между 25 хил. и 250 хил. евро, като у нас средната инвестиция е по-близо до долната граница. В глобален аспект средната сума, която влагат в чужди начинания, е малко над 30 хил. долара.

В България при успешна реализация на проекта комисионата за участниците в Мрежата на бизнес ангелите е около 5% от инвестираната сума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:23 | 06.09.22 г.
fallback