fallback

ОСА на Еврохолд даде зелена светлина на обединението на автомобилния бизнес

Еврохолд България ще прехвърли притежаваните от него акции/дялове от капитала на Скандинавия Моторс, Евролийз Рент-а-кар и Нисан София чрез непарична вноска в капитала на Еврохолд Аутомотив Груп

17:55 | 27.05.09 г.

На проведеното вчера Общо събрание на акционерите (ОСА) на Еврохолд България АД е гласувано за обединение на автомобилния бизнес на компанията в дъщерното му дружество Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Обединението ще се извърши чрез прехвърляне на притежаваните от Еврохолд България акции/дялове от капитала на Скандинавия Моторс ЕАД, Евролийз Рент-а-кар ЕООД и Нисан София АД чрез непарична вноска в капитала на Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД.

Действията по прехвърлянето са част от стратегията на Еврохолд България за обединяване на бизнеса в три по-големи направления – застрахователен, лизингов и автомобилен. В съответствие с тази политика през 2007 г. бе създаден застрахователният подхолдинг Евроинс Иншурънс Груп ЕАД, а през 2008 г. - лизинговия подхолдинг Евролийз Холдинг ЕООД, Кралство Нидерландия.

Днес акциите на Еврохолд добавиха 4,75% до 1,44 лева при обем от 10 410 броя.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:26 | 02.09.22 г.
fallback