fallback

Енемона с 930 хил. лв. бонуси на директорите и без дивидент

Компанията планира да привлече 30 млн. лв. чрез издаване на привилегировани акции

16:41 | 26.05.09 г.

Съветът на директорите (СД) на Енемона АД е предложил на акционерите на дружеството да гласуват бонуси (тантиеми) в размер на 930 хил. лв. на директорите на дружеството, показват материали към предстоящото на 30 юни 2009 г. Общо събрание на акционерите в гр.Козлодуй. Документът е публикуван в Бюлетин Investor.bg.

Обложената печалба на Енемона АД за 2008 г. е 9,6 млн. лв., като предложението е дивидент да не се разпределя, а 9,7% от нея да бъде разпределена за тантиеми.

За председателя на СД и главен изпълнителен директор Дичко Прокопиев се предвиждат 190 хил. лв. тантиеми. За Цветан Петрушков – зам.-председател на СД и изпълнителен директор – 130 хил. лв. За Людмил Стоянов – изпълнителен директор – 130 хил. лв. За останалите шестима членове на СД са предвидени по 80 хил. лв.

Енемона АД отчита 60% ръст на тримесечните продажби и 25% ръст на тримесечната печалба за 2009 г. на годишна база.

Енемона АД също така планира да привлече 30 млн. лв. чрез издаване на привилегировани акции.

Енемона АД е собственик на Агроинвестинженеринг АД, което дружество е мажоритарен собственик в капитала на Ломско пиво АД, но не заплати заявените за участие в увеличението на капитала на Ломско пиво права и увеличението бе неуспешно. Правата, собственост на Агроинвестинженеринг АД, не бяха предложени на търга за неизползваните права, защото мажоритаря бе заявил, че ще плати емисионната цена.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 59,8% до 7,88 лв. за акция. Пазарната капитализация достига 94 млн. лв.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:26 | 06.09.22 г.
fallback