fallback

Меком АД ще разпредели 3,4 млн. лв. за дивиденти

Решението за дивидент ще бъде гласувано на предстоящото Общо събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе на 23 юни

09:52 | 25.05.09 г.

Меком АД планира да раздаде общ дивидент в размер на 3 360 240 лв., става ясно от съобщение на силистренския производител на колбаси, разпространено чрез БФБ-София.

Решението за дивидент ще бъде гласувано на предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което ще се проведе на 23 юни.

Годишната неконсолидирана печалба на Меком АД за миналата година възлиза на 1,334 млн. лв., което означава, че за разпределянето на предвидения дивидент ще се прибегне до натрупани резерви от минали години.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 8 юли, като последната дата за сключване на сделки с акции Меком, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 5 юни.

За първото тримесечие Меком АД отчете спад на неконсолидираните продажби от 18 на сто до 5,3 млн. лв., като неконсолидираната печалба леко се понижи и възлезе на 215 хил. лв. при печалба от 271 хил. лв. година по-рано.

Меком АД дебютира на БФБ миналата година чрез IPO, което беше записано на 24,4%, или 2,6 млн. акции по емисионна цена 2,2 лева.

До момента на днешната борсова сесия няма сделки с книжата на Меком АД.

 

Свързани компании:

Меком АД(MKX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 12.09.22 г.
fallback