fallback

Финансовите резултати на Монбат за април и множество ОСА през седмицата

В петък НСИ ще изнесе данни за индекса на цените на производител в промишлеността за април

08:03 | 25.05.09 г.

Днес ще станат известни месечните данни за април на производителя на акумулатори Монбат АД. През март компанията обяви спад на продажбите от 60,3% до 6,37 млн. лв. За първо тримесечие дружеството реализира приходи от продажби в размер на 25,77 млн. лв., което е намаление от 53,47% в сравнение със същия период на 2008 г.

Днес е последният ден за придобиване на акции от капитала на Българска Роза АД-Карлово с право на глас в предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, насрочено за 10 юни.

Във вторник ще се проведат Общи събрания на акционерите на Еврохолд България АД, Ексклузив Пропърти АДСИЦ, Софарма Имоти АДСИЦ, Софарма Билдингс АДСИЦ и Северкооп Гъмза Холдинг АД.

Акционерите на Еврохолд България АД ще гласуват за прехвърляне на притежаваните от холдинга акции в капитала на три дъщерни компании от сферата на автомобилния бизнес посредством непарична вноска в капитала на дъщерното си дружество Еврохолд Аутомотив Груп ЕАД. Действията по прехвърлянето са част от стратегията на Еврохолд България за обединяване на бизнеса в три по-големи направления – застрахователен, лизингов и автомобилен.

Утре, 26 май, е и последната дата за сключване на сделки с акциите на Елхим Искра, Развитие Индустрия Холдинг и Наш дом България Холдинг АД, даващи право на участие в ОСА на дружествата.

За сряда пък са насрочени Общи събрания на акционерите на Парк АДСИЦ, Софарма АД и ТБ Корпоративна търговска банка АД.

На събранията на Софарма и КТБ ще се гласува дивидент от печалбата за миналата година да не се разпределя.

В сряда Националният статистически институт (НСИ) ще разпространи данни за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за април 2009.

През същия ден БНБ ще изнесе данни за брутния външен дълг за март месец.

27 май (сряда) е последната дата за придобиване на акции от капитала на Българска Холдингова Компания АД, Рила-Боровец АД и Хидропневмотехника АД с право на участие в ОСА на дружествата.

За четвъртък са насрочени ОСА на Фазерлес АД, Софарма Трейдинг АД и Момина крепост АД. На ОСА на Фазерлес ще се гласува разпределяне на дивидент от 1 лев на акция.

В четвъртък НСИ ще публикува данни за бизнес климата в промишлеността, строителството, търговията и услугите за май месец.

В петък ще се състои Общо събрание на акционерите на Първа Инвестиционна Банка АД, на което акционерите ще гласуват за капитализиране на печалбата за миналата година, която възлиза на 50,9 млн. лв. и неразпределяне на дивидент.

Аукционът за неизползваните права от увеличението на капитала с привилегировани акции на Химимпорт АД ще е също в петък.

29 май (петък) е последната дата за придобиване на акции с право на глас в ОСА на Спарки АД, Спарки Елтос АД, Медийни системи АД, Етропал АД, Златен лев Холдинг АД.

В петък НСИ ще изнесе данни за индекса на цените на производител в промишлеността за април и приходите и разходите на предприятията за първо тримесечие на годината.

Очакват се и данни за притока на преки чуждестранни инвестиции за първо тримесечие на 2009, разходите за придобиване на дълготрайни материални активи (ДМА) и придобитите ДМА, както и данни за транспорта в България за същия период.

През последния ден на работната седмица Българска народна банка ще публикува лихвената статистика за април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:30 | 06.09.22 г.
fallback