fallback

Преглед на печата за 21 май

08:00 | 21.05.09 г.

Агенцията по туризъм: Спадът в записванията за сезон 2009 е компенсиран в. Дневник

Спадът в записванията за тазгодишния летен туристически сезон спрямо 2008 г. е компенсиран. Това съобщи във Варна председателят на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Анелия Крушкова. По думите й регистрираният през първите три месеца на годината отлив на туристи от основни пазари като британския и немския, който беше в рамките на 6%, вече е компенсиран от нови пазари. По данни на агенцията интересна тенденция през тази година е рязкото увеличение на записвания от страни, които до момента са били слабо представени на българския туристически пазар. Става дума за Молдова, Армения и Латвия. Туристите от тези три държави, записали почивки по Черноморието, отбелязват ръст между 10 и 30%. Над 81% е и ръстът на румънския пазар до момента, съобщи тя. Крушкова участва във Варна в среща между агенцията и Комисията за защита на потребителите (КЗП).

Отвличат и с 3 бона заплата в. Стандарт

Всеки, който получава над 3 бона заплата, може да бъде потенциална мишена за отвличане. Причината за масовото увеличаване на похищенията е световната финансова криза. Според експерти от Центъра за изследване на демокрацията мишена на бандитите, които се занимават с отвличания, няма да бъдат само крупните бизнесмени. Причините за това са няколко. Първата според експертите е, че отвличането на мастит бизнесмен е много по-трудно и скъпо за организация. Докато средната класа бизнесмени, банкери и строители не ползват толкова засилена охрана.

Бюджетът на здравната каса ще гръмне заради лекарствата в. Сега

Парите за медикаменти няма да стигнат, предупредиха отново от здравната каса. Причината е влизането в сила от 1 юни на позитивния лекарствен списък. "В него присъстват 731 от общо 1100-те лекарства, които касата плаща в момента", съобщи директорът на НЗОК Румяна Тодорова. Останалите над 300 са отпаднали. За сметка на това тепърва касата ще поема нови 418 препарата.

Кметовете ще кърпят бюджетите с по-високи такси в. Дневник

Драстично намаляване на собствените приходи поставя под сериозна въпросителна изпълнението на общинските бюджети за тази година. Данните за първото тримесечие сочат, че има голям спад в основните постъпления като данъка върху възмездните сделки и продажбата и отдаването под наем на общинска собственост. Кметовете вече обмислят непопулярни мерки като увеличаване на такси, за да "закърпят" бюджетите, показа проверка на "Дневник".

Основният проблем идва от свиването на пазара на имоти, което пък се отразява на постъпленията от данъка върху възмездните сделки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:27 | 12.09.22 г.
fallback