fallback

Инвеститори искат да строят фотоволтаични централи и малка ВЕЦ в Хасковско

Общо 60 намерения за инвестиции в областите Хасково и Кърджали е разгледала регионалната екоинспекция през април

09:58 | 20.05.09 г.

Инвестиционни намерения за изграждане на фотоволтаични централи и на малка ВЕЦ в Хасковска област са заявени в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през април, съобщиха от екоинспекцията.

Пет фотоволтаични централи ще преобразуват слънчевата енергия в електрическа. Те ще бъдат разположени в землищата на село Мезек, община Свиленград, в село Татарево, община Минерални бани, две на територията на Свиленград и една в село Стамболово.

Сред инвестиционните намерения е и изграждането на малка водноелектрическа централа на р. Марица. Тя ще бъде разположена в землищата на село Нова надежда, община Хасково, и на Симеоновград.

Общо 60 намерения за инвестиции в областите Хасково и Кърджали е разгледала регионалната екоинспекция през април. На 13 от тях е извършена преценка за необходимостта от оценка на въздействието им върху околната среда. За тях е решено, че осъществяването им няма да окаже отрицателно въздействие върху околната среда.

Сред инвестиционните намерения са и такива за изграждането на малък семеен хотел със спа център в село Минерални бани, Хасковска област, както и на развъдник за малки декоративни породи кученца в село Петлино, община Кърджали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:15 | 07.09.22 г.
fallback