fallback

Астера Козметикс разпределя за дивидент цялата печалба за миналата година

Дивидентът представлява 76 стотинки на една акция

13:48 | 18.05.09 г.

Общото събрание на акционерите на Астера Козметикс АД ще гласува 100% от печалбата за миналата година, която възлиза на 1,288 млн. лв., да бъде разпределена под формата на дивидент, става ясно от съобщение на компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Дивидентът представлява 76 стотинки на една акция. Миналата година акционерите на Астера Козметикс получиха дивидент от 82,5 стотинки на акция.

Продажбите на Астера Козметикс за първото тримесечие отчетоха спад от 67 на сто до 347 хил. лв., в резултат на което нетната печалба падна до 129 хил. лв. от 563 хил. лв.

Основен акционер в дружеството е Лукан Луканов, който притежава близо 47% от капитала му. Лукан Луканов е председател на Надзорния съвет на Арома АД, което от своя страна има дял от 7,1% от капитала на Астера Козметикс.

Арома отправи търгово предложение към останалите акционери в Астера Козметикс за изкупуване на до 100% от капитала му при цена на акция от 9,8 лева, което обаче беше временно забранено от Комисията за финансов надзор.

Астера козметикс дебютира на БФБ чрез вторично листване на 25 март миналата година. Дружеството има за основен предмет на дейност производството на четки за зъби и мокри кърпи.

Сделки с книжата на Астера Козметикс няма от декември 2008.

Свързани компании:

Астера козметикс АД(AC2)

Арома АД(AROM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:37 | 12.09.22 г.
fallback