fallback

Инвестират 58 млн. лв. във ветроенергиен парк в община Ивайловград

След пускането на ветропарка в експлоатация в него ще бъдат постоянно ангажирани 14 души

16:28 | 15.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 58 млн. лв. ще бъдат инвестирани в проект за изграждането на ветроенергиен парк, състоящ се от 9 ветрогенератора всеки с единична мощност 3 MW, в района на община Ивайловград, в землищата на селата Попско и Пашкул.

След пускането на ветропарка в експлоатация в него ще бъдат постоянно ангажирани 14 души.

Предвижда се поддържане на инвестицията за период от 25 години, се посочва в съобщението на Българската агенция за инвестиции, която в понеделник ще връчи на „ВЕЦ Попско” ЕООД сертификат за инвестиция клас А за проекта „Вятърен парк Ивайловград”.

В рамките на изпълнението на проекта се предвиждат редица инфраструктурни подобрения на територията на общината, включително подобряване на пътната мрежа между селата Попско и Пашкул.

Успоредно с това инвеститорите планират да изградят допълнително още 7 ветрогенератора в землището на с. Попско, като по този начин общият брой на ветрогенераторите ще достигне 16 с обща инсталирана номинална мощност 48 MW.

„Елана Холдинг” АД осъществява цялостното управление и разработване на проекта от предпроектните проучвания до неговата реализация.

Свързани компании:

Елана Холдинг АД(9IQA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:57 | 10.09.22 г.
fallback