fallback

Акция на седмицата – И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ

Компанията редовно изплаща дивидент на акционерите си

09:13 | 16.05.09 г.

Дружеството със специална инвестиционна цел И Ар Джи Капитал – 2 АДСИЦ бе избрано от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката “Акция на седмицата”.

През седмицата акционерите на компанията гласуваха да бъде разпределен брутен дивидент от 0,26 лева на акция (нетен 0,247 лева), с което дивидентната доходност от книжата му възлиза на 10%.

И Ар Джи Капитал – 2 АДСИЦ е сред компаниите на БФБ, които редовно разпределят цялата печалба под формата на дивидент за акционерите си предвид стабилните парични потоци, които генерира.

Миналата година компанията разпредели дивидент от 26 стотинки на акция, а през 2007 година акционерите на И Ар Джи Капитал – 2 бяха възнаградени с 0,21 лева на акция.

И Ар Джи Капитал – 2 притежава два имота във Варна, обединени в търговски център “Черно море”. Единият е отдаден под наем на Практикер ЕООД за срок от 10 години, а другият е отдаден под наем на Пикадили ЕАД също за срок от 10 години.

Компанията е учредена със срок на съществуване до 2012 г., като срокът на договора за наем е по-дълъг от срока на съществуване на дружеството. При продажба на имота в края на срока на съществуване на И Ар Джи Капитал – 2, договорът за наем ще остане в сила и ще обвърже и новия собственик. Тогава наличието на договор за наем за още поне 3 години би имало положителен ефект върху продажната цена, се казва в регистрационния документ на компанията от 2005 година.

Българо-американски инвестиционен фонд притежава 36,77% от капитала на дружеството, Българо-американска кредитна банка АД има 9,99%, Франк Луис Бауър притежава 8,4%, а Универсален пенсионен фонд Доверие АД има 7% от капитала на И Ар Джи.

Акциите на дружеството са сред слабо ликвидните на пазара – последната сделка с тях е от 30 април при цена 2,5 лева за брой.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-2 АДСИЦ /в ликвидация/(6ER)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:00 | 11.09.22 г.
fallback