fallback

Пътната агенция рехабилитира 100 км пътища в област Добрич тази година

Пътищата по проект „Транзитни пътища V” са І-9 Дуранкулак – Каварна с дължина 47 км и ІІ-71 Силистра – Добрич, дълъг 56 км

16:03 | 14.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

През 2009 г. в Добрич Националната агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) ще рехабилитира 103 км пътища по проект „Транзитни пътища V” и ще реализира други 6 обекта от ремонтната програма, съобщи изпълнителният директор на агенцията Янко Янков на среща с областния управител на Добрич Ердинч Хаджиев и кметове от областта.

Пътищата по проект „Транзитни пътища V” са І-9 Дуранкулак – Каварна с дължина 47 км и ІІ-71 Силистра – Добрич, дълъг 56 км.

Шестте отсечки, на които ще се прави ремонт и рехабилитация, са Спасово – Сърнино, Преселенци – Сърнино, Каварна – пристанище, Орляк – Зърнево, Генерал Тошево – Изворово и участък от пътя Каблешково – Межден. Проектиране на нови пътища в областта тази година няма.

По време на срещата Янков е поставил като основен акцент изготвянето на проект за връзка на град Добрич с автомагистрала “Хемус”. Той е информирал за възможността да се проектира четирилентов път с добри експлоатационни качества и висок интензитет на трафика със западен обход на с. Стожер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:21 | 14.09.22 г.
fallback